Klik hier voor het beginscherm
 

Wat is een webcam?

Met een webcam kan je videobeelden van jezelf maken. Ook is het mogelijk om deze beelden op internet te plaatsen. Via een webcam kan je je vrienden zien als je bijvoorbeeld aan het chatten bent. Ook kan je via bepaalde webcams op internet bekijken wat het weer is in Tokyo, Frankfurt, Los Angeles of Moskou. Maar ja, wat de een spannend vindt, daar valt de ander bij in slaap!

Wat zijn de risico’s van de webcam?

Onthoud dat je op internet nooit weet met wie je te maken hebt! Er zijn helaas volwassenen (maar ook leeftijdsgenoten) die je willen verleiden om bepaalde dingen voor een webcam te doen. Zoals jezelf uitkleden. Van dit soort dingen kan je later spijt krijgen. Laat je dus niets wijsmaken!  Lees deze e-mail maar eens:

"ik ben een meisje van 15 jaar.ik chat wel eens en geef dan mensen mij msn dat gaat altijd goed maar deze keer dacht ik dat ik met iemand van 18 chatten maar later begon hij raare foto`s te stuuren (naaktfoto`s)ik vroeg of hij op wou houden en hij zei dat hij dat deed hij vroeg of hij zijn webcam aan mocht zetten en ik vond het goed en toen liet hij zijn gezicht zien en hij was 52 ik was heel erg geschrokken maar toen begon hij zich uittekleden en zich aftetrekken en hij hield niet op en bleef zeggen dat hij het zo lekker vond wat moet ik nu doen ik ben bang voor hem"

*bron: e-mail aan www.helpwanted.nl

Tip!

Op de volgende site kun je een test doen om er achter te komen waar jouw grenzen liggen op het gebied van privacy, intimiteit en seksualiteit. http://www.onderzoekjegrens.nl/

 

 

 

surfsafe.nl 2005
Website design en branding door MediaMonks BV
Eindredactie door tekstbureau Louise Hildebrand